Русе ще бъде една от двете спирки на уникалния Голям московски цирк, който за първи път ще гостува в България през март догодина. Още отсега предстоящият гастрол на шоуто, което пристига у нас със своята свръхтехнологична извънземна програма UFO, предизвиква интерес. Според тези, които са виждали за какво става въпрос, тази програма представя различно измерение на всичко, което е виждано досега на световната циркова арена. 
UFO е извънземно шоу, чийто сюжет се развива на борда на огромен космически кораб. Неволен гост на кораба се оказва човек от планетата Земя, похитен от обитателите на чужди галактики. Приключения, полети на космически кораби и НЛО под купола на цирка, срещи със загадъчни същества, циркови номера на ръба на човешките възможности ще покажат акробати, гимнастици, жонгльори, клоуни и други артисти. Зрителите ще се насладят на невероятни светлинни и лазерни инсталации, съвременни звукови и видео технологии, галактически пейзажи. 
Сред участниците са едни от най-високите жени в света - сестрите Людмила и Тамара Титченкови, човекът-каучук, който се смята за най-гъвкавия човек в Русия - Алексей Кузмин. „Този проект е необичаен за цирка, той е експериментален, в него участват и хора, които дори никога преди това не са излизали на циркова арена. Тъй като задача в това цирково шоу е да се пресъздаде светът на извънземните, затова ни бяха необходими свръх хора, които могат да покажат неща, с които ние не сме свикнали“, обяснява директорът Едгард Запашний. 
За вдигането на градуса на настроението на арената ще се грижи представител на една от най-старите циркови династии клоунът Адам Талин. В мащабната продукция, която впечатлява с размаха си, вземат участие над 100 човека, а само реквизитът, който прави от сцената впечатляваща извънземна територия, заедно с космическия кораб, който е едно от главните действащи лица в шоуто, тежи цели 15 тона!
Спектакълът „УФО. Цирк от друга планета!“ покорява вече втори пореден сезон публиката на Големия московски цирк, който е признат и за най-големия по размери стационарен цирк в Европа. Той е създаден от братята Едгард и Арнол Запашние, които са съответно директор и главен художествен ръководител на цирка, и двамата са носители на званието „Народен артист на Русия“. Грандиозното представление UFO е показано за първи път през април миналата година и всеки път жъне огромен успех.  
У нас двучасовото представление първо ще бъде показано в зала „Арена Армеец“ в София на 5 март, а на 8 март ще го видят и зрителите в зала „Булстрад Арена“.
Билетите се разпространяват в мрежата на Евентим http://www.eventim.bg.