Главният прокурор Сотир Цацаров е поел ангажимент пред бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, че ще "завоалира" нарушенията, които тя е извършила, свързани с разработката "Червеи". Това става известно от трета серия изтекли записи на разговори между Янева и колежката й Румяна Ченалова.

В някои от изтеклите звукови файлове се чува и гласът на непознат мъж, неидентифициран засега. Записите бяха пуснати в интернет платформата за анонимно споделяне "Balkanleaks", като първата част беше разпространена от сайта "Бивол" на трети ноември. В него Янева споделяше,че и председателят на Върховния административен съд Георги Колев се опитвал да я спаси от наказание заради скандала "Червеи". Във втория запис от нейните думи се разбира, че премиерът Бойко Борисов е настоявал пред главния прокурор Сотир Цацаров, Янева да бъде "опраскана".

Досега реакция на записите няма нито от страна на Висшия съдебен съвет, нито от прокуратурата. Председателят на ВАС заяви само, че не може да коментира разговорите между жени. Съдия Румяна Ченалова призна пред "БиВол", че е водила подобни разговори с Янева.

Янева и Цацаров се срещат малко преди главният прокурор да поиска отстраняването й. Двамата се срещат няколко дни преди това, като на този разговор (предаден в звуковия файл от Янева - бел. ред), Цацаров заявява следното:

Владимира Янева: Той казва: Добре. Имай предвид, ако се наложи, може да те разпитаме като свидетел или служителя ти по сигурността на информацията и ги каза всичките тези неща. Но, каза, имай предвид, че мен Бойко ме извика, каза ми да те опраскам. Аз му казах, че на мен глупости не ми се правят. Популистки ходове не ми се предприемат. 
...

И ще гледам да завоалирам нещата, така че ако има някакво нарушение, все едно тебе са те подвели. Така както той едно време каза, че Роман Василев, ако си спомняш, го е подвел с някакво СРС (бел. ред. обяснява Янева на Ченалова).

Малко след като Янева беше отстранена, Цацаров заяви, че не тя е центърът на скандала и на практика я защити.