Новоизградените 20 модерни магазина на Централния общински пазар ще бъдат официално открити в сряда. Те са с нови инсталации, сменена дограма на цялата фасада, както и снегозадържащи съоръжения на покрива. Освен това са с топлоизолирани външни стени, които пестят енергия за отопление, а осветлението също е енергоспестяващо. Подменени са и настилките в обектите и навесната част, както и ролетната щора на фасадата към алеята. Всеки магазин има и навес за разполагане на допълнително количество стоки и търговска дейност на открито, тъй като клиентите и търговците на пазара са свикнали с това. Дърветата са запазени, като за техните корони са направени специални отвори в конструкцията на сградата.
Новата търговска сграда беше изградена на мястото на съществуващата остаряла постройка на площ от 400 квадратни метра. Тя е с метална конструкция, която се състои от покрита външна площ за търговия и стокови складове и магазини. 
Проектът, който включва две едноетажни търговски крила, съединени с централен корпус, който покрива вътрешната пешеходна зона, ще бъде изцяло завършен през 2016 г.