Баскетболистите на „Дунав 8806“ победиха шведския „Люлео“ със 75:65 /19:22, 19:12, 16:12, 21:19/ в мач от турнира Еврокъп. Успехът ще остане в историята, защото „Булстрад Арена“ отвори врати за първи официален мач от своето откриване. Важната европобеда на „сините феи“ бе споделена от около 2000 зрители, стоплени от емоции в неотоплената зала. 
„Дунав 8806“ влезе в срещата доста тежко и колебливо. Защитата изоставаше за бързите и опростени атаки на шведките, неуверено вървеше и изграждането на атаките. Притеснението се настани и заради няколкото фрапантни грешки на Дженифър Брандън и Биляна Степанович. Огънят на практика в тези минути се поддържаше основно само от Радостина Димитрова, която пое риска при лекия шок на тима да стреля от позиции за 3 точки.
Старши треньорът Георги Божков направи доста смени и отборът постепенно започна да играе като равен с равен. Финалът на първото полувреме дори бе повече от оптимистичен в сравнение с минутките в началото на мача - 38:34 за „Дунав 8806“!
Преломът настъпи след почивката, когато българският шампион заигра по-солидно в защита и далеч по-дръзко в нападение. Вярно, шведският наставник успя да спре донякъде снайперистката стрелба на Радостина, но пък изпусна тотално от погледа си Цветомира Шаренкапова.
„Арената“ вече бе сцена на гала вечерта на Цуми! Тя изигра фантастични 20 минути. Вложи се максимално в защита, нае се да помага в съзиданието на атаките, завърши перфектно няколко пробива, не трепна и при стрелбата от фланговете. Звездата на мача! 
Като се постави на везните и обстоятелството, че и другите се раздадоха според възможностите си вчера, победата бе логичен завършек на този драматичен мач.
Всъщност, „Дунав 8806“ можеше да постави на колене съперника си в далеч по-убедителна разлика. Можеше! Ако Дженифър Брандън не бе пропиляла половината от възможностите си под коша и ако умееше да стреля малко по-фино от линията на наказателните удари, шведките отиваха дори на разгром.  
Голямата длъжница обаче бе Биляна Степанович. Уж баскетболистка с име, а бе като сянка на паркета! Бавна, мудна, объркана, сръбкинята записа може би най-слабия мач в кариерата си. Дали може само толкова? Едва ли! Не е във форма? Дори и да грешеше, поне да се беше хвърлила на мускули като разярената в края и направила общо 16 борби Брандън! Не че Биляна не искаше и не тичаше, но не й се получаваше.  
Юрика Ша Брукс показа доста прилична игра. И тя бъркаше, но проля много пот. Бореха се и Виолина Кочева, и Зорница Костова. Затова и успехът бе тъй изстрадан и сладък пред една наистина феноменална публика, която със сигурност ще бъде още по-многобройна при следващия домакински мач от евробитките на русенки срещу рускините от „Енергия“.
Този спектакъл ще е на 12 ноември.  
„Дунав 8806“: Брукс 8, Костова 3, Димитрова 17, Брандън 17, Степанович 2 /Шаренкапова 21, Кочева 7, Крачолова/.
„Люлео“: Вестерберг 8, Сталвант 14, Бъси 19, Бартолд 14, Нустрьом 3 /Ванлоо 3, Требец 2, Бойд/.​