Целият екип на отделението по диализно лечение в русенската Многопрофилна болница е подал молби за напускане заради орязани заплати. Намаляването на приходите от клинични пътеки с 175 000 лева за миналия месец в Многопрофилната болница в Русе е наложило да се направи преразпределение на допълнителните възнаграждения за персонала.
Трябваше мерките да бъдат малко по-остри. Нашият персонал реагира за първи път по този начин и това беше решено колективно, от всички, да си подадем молбите за напускане, каза пред БНР началникът на отделението доктор Радка Карагьозова и поясни, че 25 нейни колеги лекари, техници и медицински сестри са готови да напуснат. От ръководството на болницата са реагирали веднага и са провели две срещи с екипа на отделението. 
Аз ги помолих да размислят много сериозно и да вземат своето професионално  и човешко решение, каза членът на борда на директорите д-р Йосиф Новаков.
Далеч по-директни са пациентите на диализно лечение, макар че по разбираеми причини не желаят имената им да бъдат афиширани. За тях желанието на лекарите да напуснат заради временно намаляване на заплатите им е най-малкото неразбираемо.