Майка ми е дала подкуп на съдия Николай Стефанов чрез адвоката ми, затова искам присъдата ми да бъде преразгледана. Това заявил пред състав на Апелативния съд във Велико Търново непълнолетният грабител, който бе в основата на разгорелия се скандал, след който тръгна делото за подкуп срещу наказателния съдия от Русенския районен съд.
На 9 февруари младото осъждано и преди момче направи самопризнания и сключи споразумение с прокуратурата и се съгласи да изтърпи 2 години условна присъда с 3 години изпитателен срок. Той, заедно с двама негови приятели, бяха обвинени в грабеж със сила и заплаха на 35 лева.
Твърди се, че за да се съгласи да одобри лекото наказание съдия Стефанов е поискал „поне едни 1000 лева“. За това и магистратът бе задържан на 14 февруари до Съдебната палата. По случая вече текат съдебни заседания в Софийски градски съд. 
В жалбата си пред апелативните съдии тийнейджърът заявява, че не е доволен от пробационната мярка, която му е наложена наред с условната присъда. А тя е за половин година да не напуска жилището си между 21 и 6 часа. Според младежа това ограничава правото му да работи, тъй като през септември вече бил навършил 18 години и можел сам да си изкарва прехраната. Затова поиска делото срещу него да се възобнови.
Апелативният съд във Велико Търново обаче категорично го отряза, като посочи, че му е било обяснено какво се случва след като сключи споразумение с прокуратурата - че признава всичко, в което е обвинен, съгласява се безрезервно с предложеното наказание и няма право да го оспорва. Магистратите отсякоха, че не намират доказателства, които да подкрепят твърденията на момчето и адвоката му, че за да бъде одобрено споразумението, съдията е поискал подкуп. И в крайна сметка го оставиха да търпи първоначалната си присъда и му забраниха да излиза вечер. Решението е окончателно.