Концертът, който събира средства за лечението на бащата на малката Гери, която участваше в Шоуто на Слави, ще се състои на 14 ноември от 18 ч в Канев център. В него ще вземат участие талантливите русенски момичета Тереза и Дивна, миналогодишната българска участничка в Детската Евровизия Крисия, Г-н Андреев от Шоуто на Дългия, Симона, Гергана, Милица, както и формацията за модерен балет „Мираж“, Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ и дует „Мания“. Водещ ще бъде Борис Атанасов.
Входът за концерта ще бъде с покани, а те могат да се получат срещу скромно дарение за лечението на Иванко Тодоров от Стара Загора. Още от днес русенци могат да пуснат своята лепта от 5, 7 или 10 лева в специална дарителска кутия, която ще бъде поставена в Канев център, и да получат поканата си за изявата на талантите. Дарителските жестове ще се приемат там от днес до 10 ноември и след това отново на 13 и 14 ноември. Пак от днес до датата на концерта русенци могат да получат покани и в билетния център на ул.“Симеон Велики“ 6, който е отворен в работните дни от 10 ч. 
Тези, които желаят да помогнат и с други дарения за лечението на бащата на Гери, могат да изпратят sms с текст: DMS samaritans на номер 17 777.