Дете на девет години стигна до болницата заради неволна грешка на продавачка в магазин за алкохол, цигари и пакетирани стоки на общинския пазар в квартал „Чародейка“.
Във вторник около 7.20 часа жена купила малка бутилка минерална вода за сина си от магазина. Детето отишло на училище и в първото междучасие отпило от шишето и веднага повърнало непознатата парлива течност. Момчето било откарано по най-бързия начин в болницата, където му е направена промивка на стомаха.
Междувременно станало ясно, че в злополучното шише вместо вода има водка и разтревожената и гневна майка подала сигнал в полицията. След това заедно с униформените отишла в магазина, който се стопанисва от майка и дъщеря.
Там се разбрало, че по време на предната смяна дъщерята счупила неволно бутилка водка и за да спаси остатъка от алкохола, го преляла в празно шише от минерална вода. При сдаване на смяната обаче забравила да предупреди майка си. Когато клиентката поискала топла минерална вода, майката грабнала най-близкото шише, което не било в хладилната витрина, и така продала водката за вода.