Отборът на Челси продължи с трагичното си представяне от началото на сезона и допусна поредно домакинско поражение, след като загуби от Ливърпул с 3:1 в мач от 11-ия кръг на шампионата.
Двубоят на "Стамфорд Бридж" започна отлично за домакините, след като още в 4-та минута Рамирес откри резултата с удар с глава след добро центриране на Аспиликуета. Малко след това мърсисайдци заиграха по-добре и наложиха контрол на терена, докато "сините' се прибраха в защита. Натискът на Ливърпул даде резултат в продължението на първата част, когато Коутиньо изравни с точен изстрел от границата на наказателното поле.
През втората част тимът на Жозе Моуриньо заигра по-силно, но без да създават никакви опасности пред вратата на Симон Миньоле. Гостите нанесоха своя удар в 74-та минута, когато Коутиньо завърши добра контраатака. Играчите на Челси се сринаха след това попадение и допуснаха трети гол, дело на резервата Кристиан Бентеке в 83-та минута. Това бе и последният гол в мача, след който Юрген Клоп записа първата си победа във Висшата лига начело на Ливърпул, докато Моуриньо е на ръба на уволнението след поредната загуба на неговия тим.