Тонина Такова от 11 Д клас е носител на първа награда в конкурса на Математическата гимназия за видеоклип „Моите будители“. Работата на Тонина е призната единодушно от журито за артистична и издържана разработка, в която емоцията присъства като важен художествен елемент, каза директорът на гимназията Митко Кунчев при връчването на приза.
Втора награда бе присъдена на видеоклипа на Никол Иванова и Росена Христова от 9 А клас, които признават баскетболистката Зорница Костова за съвременен будител. Журито даде и две трети награди - на Елеонора Лясковска и Мария Ташкова от 10 Б клас за техния клип за учителя по история Пеньо Николов, и на петокласника Волен Кръстев, който е известен и със своите рецитаторски дарби на патриотична и възрожденска поезия. 
Наградата на ученическата публика, която е учредена тази година, отиде при Никол Иванова и Росена Христова, за които бяха гласували 93 от общо 260 гимназисти.
 Поздравления към победителите и всичките 11 участници поднесоха председателят на обществения съвет на фонд „Математика на бъдещето“ Иван Иванов, главният редактор на в.“Утро“ Младен Любенов както и управителят на книжарница „Хеликон“ Ваня Хинкова.