Антон Павлов, зам.-министърът на енергетиката, бе отстранен преди часове след огромен скандал в правителството.
Павлов получава през юли като ресорен в Министерството на енергетиката писмо от Брюксел да бъде дадена българска кандидатура в Европейскатата агенция за сътрудничество на регулаторите по енергетика.
Антон Павлов скрива тази информация, отива на среща в КЕВР и устно нарежда на председателя Иван Иванов да се предложат 3 кандидатури за български представител.
Основният кандидат за поста да е бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков. Павлов обяснява на Иван Иванов, че това е кандидатура на реформаторите и за пълнеж да бъдат сложени Евгения Харитонова и Светла Тодорова.
Цялата процедура е държана в абсолютна секретност и липсва какъвто и да е писмен документ по това предложение до днес.
Преди няколко дни от Брюксел започват да задават тревожни въпроси към министъра на енергетиката Теменужка Петкова и вицепремиерът Томислав Дончев какво става с българската кандидатура. Те започват да търсят писмени следи за процедурата.
Очевидно и зам.-министър Павлов е бил притеснен от неловката ситуация, тъй като днес се е опитал да прекара на подпис кандидатурата на Трайчо Трайков пред съвета по европейски въпроси, който се води от вицепремиерът Меглена Кунева.
Така първите писмени сведения се появяват в политическия кабинет на Бойко Борисов и с 5 месеца закъснение премиерът е научил за тайната номинация.
През цялото време Павлов е посочвал Трайчо Трайков като кандидатура на реформаторите, уговорена на най-високо място. Преди месеци Иван Иванов, шефът на КЕВР, е попитал дали това място е Бойко Борисов, Павлов отговорил - не чак толкова високо.
Тъй като зам.-министърът се приема от правителството като близък до третия вицепремиер - Румяна Бъчварова, в ДКЕВР решили, че номинацията идва от нея. В ресора на Бъчварова са коалиционните отношения.
Днес цял ден лидерите от РБ се питаха чия кандидатура от съдружните партии е Трайчо Трайков. Бившият енергиен министър бе част от първото правителството на ГЕРБ и преди дни стана общински съветник в София от гражданската квота на РБ
Премиерът светкавично уволнил Павлов преди часове.  
Според развеселени очевидци, днес, когато министърката на енергетиката се обадила на Павлов да се яви в кабинета й по повод скандала, той обяснил, че прави туристическа обиколка на Витоша.