Щастлива случайност не превърнала удар между БМВ и невръстно дете на колело в трагичен инцидент.
Случаят е от 10 август тази година в Щръклево, а замесен в него е поредният шофьор без книжка, който официално няма доходи и имущество, но страстно върти волана на тежкарско БМВ.
Впрочем автолюбителят с основно образование се бил записал на шофьорски курсове, но не успял да изкара изпита. Затова така и не се снабдил с бленуваната книжка. По негова преценка обаче шофьорлъкът му се отдавал и макар да е неправоспособен, продължил да кара. А за опасното шофиране вече бил награждаван с актове и глоби.
Така около 21 часа в августовската вечер самонадеяният водач седнал зад волана на БМВ 520 и започнал да обикаля из Щръклево. За лош късмет обаче при маневра блъснал малолетен велосипедист. Детето се оказало без никакви травми. Пишман шофьорът се уверил, че малчуганът е добре, и след като близките му го посъветвали да се изпарява от местопроизшествието, за да не загази, водачът без книжка духнал. Свидетели на инцидента обаче подали сигнал за случилото се в полицейското управление в Две могили и униформените набързо стигнали до виновния неправоспособен мъж. 
Така автоманиакът стигна и до съда, след като за пореден път бе хванат да погазва закона за движение по пътищата. Той се сдоби с минимална санкция - бе освободен от наказателна отговорност и глобен да плати 1000 лева. Решението не е оспорено и вече е влязло в сила.