Опит да продаде наведнъж цялата база на фалиралата преди години фирма „Русе - Общински автотранспорт“ ЕООД, познато на русенци като РОАТ, ще направи синдикът на дружеството - столичният икономист Росица Томова. За парцела от 26 декара в Западна промишлена зона и 22-те разположени в него сгради с обща разгъната площ 8331 кв. м се искат 1 617 280 лева.
Спрямо проведения през март търг цената е намалена с около 230 хиляди лева. Сменен е и моделът на продажба - сега ще се проведе не наддаване, а преговори с потенциални купувачи. Което може би означава, че кандидати за базата вече има.
„Русе - Общински автотранспорт“ ЕООД бе обявено в несъстоятелност през юни 2010 г., макар фактически да изпадна в неплатежоспособност много по-рано. Автобусите му бяха разпродадени още през 2007 г., искът за обявяване в несъстоятелност бе подаден през 2004 г., а според определението на съда началната дата на неплатежоспособността бе върната чак до 10 юни 1999 г. Преди това депото на РОАТ бе продавано от НАП-Русе. Данъчните искаха за него близо 3 млн. лева и кандидати не се появиха. 
Задълженията на някогашното общинско предприятия възлизат на над 16 млн. лева, така че дори назначената продажба да е успешна, кредиторите на дружеството ще си върнат едва 1 от всеки 10 лева.