Вторият тур на местните избори ще се произведе на 1 ноември при спазване на всички законови изисквания. Това съобщи днес председателят на ЦИК Ивилина Алексиева.

Ще се справим за втория тур, обяви Алексиева. Тя добави, че само 28 образци на бюлетини все още не са утвърдени за печатане. До момента на извънредния брифинг на ЦИК утвърдените образци са 1100. Общият брой на бюлетините за втория тур на местния вот е 1128.

Няма проблем за произвеждане на втори тур на изборите на 1 ноември. Разбирам загрижеността на печатницата на БНБ, днес институциите считам, че са спокойни, добави още Алексиева и съобщи, че тази сутрин е имало среща и с вицепремиера Томислав Дончев.

Извънредният брифинг на ЦИК бе провокиран, след като от държавната печатница на БНБ изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, парламентарния шеф Цецка Цачева, вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и управителя на БНБ Димитър Радев с молба вторият тур на вота да се проведе седмица по-късно - на 8 ноември, поради невъзможност за отпечатване и доставяне на бюлетините в срок.