Българският тенисист Григор Димитров определи като несправедливи голяма част от критиките към него в последно време. Хасковлията смята, че хората не успяват да видят цялата истина, когато изразяват мнението си.

Тенисистът излиза срещу Рафаел Надал на турнира в Базел тази вечер в среща от втория кръг. Той даде интервю за местно радио, в което говори за трудностите си.

На въпрос дали високите очаквания към него му тежат, отговори: "Нека си го кажем - семейството и прияте­лите остават до теб в теж­ките моменти, докато ос­таналите просто си тръгват, когато нещата не вър­вят добре. Опитвам се да не чета нещата за себе си прекалено често. На­последък има доста критики към мен, но много от тях не са справедливи. Иска ми се да мога да си разменя мястото с хората, които ме критику­ват, за да видят цялата ис­тина. Лесно е да критику­ваш някого, без да си запознат с всички страни на въпроса", каза Димитров.

Той смята, че е бил много близо до спечелването на титла от Големия шлем. "Сега пътят е много дълъг и не е подходящият момент да говоря за това. Уверен съм, че мога да постигна голям успех. Лесно е, когато играта ти се получава. Сегашната ситуация е изпитание за характера ми. Трябва да обърна нова страница", заяви хасковлията.

Българинът признава, че слабите му резултати през 2015 г. се дължат на това, че до момента не е успял да изиграе на високо ниво цял турнир. "Постиженията ми до из­вестна степен отразяват начина, по който тренирах. Прекарах доста време в търсене на точните хора за моя щаб, защото искам да изградя нещо стабилно. Трябва да съм търпелив."

Според думите му влияние е оказал и личният живот. "Тенисът е приоритет за мен, но този сезон не успях да намеря баланса. Беше трудно да открия себе си и да разбера какво се случва с мен както на корта, така и извън него. Това е етап, който искам да преодолея."

Димитров казва, че не вижда необходимост от сравнения между него и Роджър Федерер. "Мога да се уча от него и от Джокович. Единият има 17 титли от Големия шлем, а другият - четири титли от финалите на АТП. Знам, че ако имам ден, мога да победя всеки един от тях. Има няколко основни неща, ко­ито те са осъзнали доста по-рано от мен, а и имат повече опит, нали (смее се)."

Хасковлията оценява включването на нови имена в челото на ранглистата. "Намираме се в забележителен момент в историята на тениса. Много от младите момчета могат да излязат на корта и да ти направят живота много по-труден. Следващата крачка е да се задържи това ниво, което е по-сложно. Знам само едно нещо - един ден може да си осми в света, а на другия - 28-и."