Големият успех в тази кампания е, че успях да кажа много истини за начина на управление на града, от които по никакъв начин не се отказвам след лошия резултат. Ако не се бяхме явили на изборите, вероятно всички участници щяха да имитират участие, без да отправят съществени критики към управлението, а ние смятаме, че то има нужда от критика, каза на пресконференция вчера по повод изборните резултати кандидатът за кмет Искрен Веселинов, като допълни, че ще продължат да са говорител на истината. Той коментира, че победата на ГЕРБ в тези избори е безспорна. Спорни са обаче методите, чрез които се стигна до тази победа и за нас те ще останат абсолютно неприемливи, като започнем от калната кампания по мой адрес и други членове на листата, мине се през натиска върху определени наши общински съветници, дори уволнение на един от тях с пожелание да прати поздрави на Искрен Веселинов, каза Веселинов. Той посочи още, че трикратното превишаване на резултата на Стоилов над неговия до голяма степен е обяснимо, без да се търси извинение за голямата разлика в гласовете.
Мудното обслужване на гражданите на изборите за нас беше един от факторите, които решиха това да няма балотаж в Русе, отбеляза кандидатът за кмет. 
Веселинов се обърна към всичките над 9000 души, които са го подкрепили: „Не се бойте, ще дойде и нашето време. Ще дойде момент, в който русенци ще осъзнаят истината и това как трябва да се управлява градът, но дано да не са изпуснати важни за неговото развитие моменти“. 
Загубилият изборите кандидат за кмет даде и два съвета към победителя Пламен Стоилов - да спре да гледа на политическите си опоненти като на врагове и да прекъсне връзките с икономическия кръг, като даде шанс на всички русенски фирми да се явяват на честни конкурси в общината. Това ще бъде нашият тест за него. Ако той намери сили да го направи, ще може да разчита и на нашата подкрепа в общински съвет, категоричен бе Веселинов. 
Относно преференциите, оставили зад борда най-опитния общински съветник на ВМРО Стефан Бучаков, той коментира, че в листата няма случайни хора, а преференциите за тях са били добър начин да дадат възможност на гражданите да подредят листата. 
Очевидно Русе става град, който не е интересен на никого, каза Веселинов във връзка с отсъствието на Русе от социологическите проучвания в изборния ден.