Кандидатът за втори кметски мандат от ГЕРБ Пламен Стоилов търпеливо изчака на опашката пред секция №6 в Професионалната гимназия по туризъм. Той даде своя глас заедно със съпругата и дъщеря си, а докато чакаше реда си разговаря с хората пред секцията.
Гласувах за по-доброто бъдеще на Русе. Всичко, което се случва, се оценява от гражданите, градът върви напред. Затова вярвам, че всички гласуваме за това Русе да стане регионален и национален град лидер, заяви след като направи своя избор Стоилов. Той обясни, че не е трябвало да ползва преференция при гласуването за Общински съвет, тъй като ГЕРБ е партия с дисциплина. 
Мисля, че законът трябва да е по-ясен и категоричен - или да има възможност за мажоритарен избор на кандидатите за общински съветници, каквато дава преференцията, или да се гласува партийно. Аз съм за мажоритарния избор, за това да се гласува за личности, а не за листи, коментира още Стоилов. 
Секцията, в която семейството на кандидата за втори кметски мандат гласува, се оказа с висока активност - до 10 часа сутринта бяха гласували над 110 души.