Комисиите в две секции грубо са нарушили задълженията си и са скрили бюлетините за гласуване за кмет на Русе. Това разкриха три подадени до Общинската избирателна комисия жалби. 
Първи възроптаха „Патриотите-ВМРО“ и БСП, които сигнализираха, че над 25 души в дома за стари хора „Приста“ са гласували без да им се даде бюлетина за кмет. Застъпниците на двете партии са установили, че скритите бюлетини за кмет са извадени едва в 10.30.
Другият сигнал за същото нарушение дойде от ГЕРБ и се отнасяше за секция №169 в района на бившия транспортен техникум, където председателят на комисията не дал кметски бюлетини на избиратели.
При установяване на такова нарушение се съставя акт, по който санкцията е в рамките на 200 лева, каза председателят на ОИК Асен Станчев.
Това беше най-сериозното нарушение във вчерашния изборен ден, който мина спокойно и при сравнително малко жалби от политическите щабове. Все пак-най-активни бяха от БСП, които имаха четири оплаквания. Едно от тях беше пак от старческия дом „Приста“, където техен застъпник установил, че санитарите придружават гласоподавателите и се подписват вместо тях в списъците. Освен това бюлетините на хората в инвалидни колички били попълвани извън кабинката за гласуване, като било задрасквано квадратчето с номер 1.
В ОИК е постъпила жалба и за затруднен достъп до стълбите на избирателната секция, но тя е оставена без уважение, тъй като избирателят със затруднение в предвижването може да гласува във всяка секция, която счита за подходяща, каза Станчев.