Внезапно превъртелият шофьор, който в четвъртък следобед потроши с БМВ две патрулки в Стълпище, е откаран вечерта след инцидента в Областния център за психично здраве. Там 27-годишният С.В. от Сливен, за чиито изстъпления „Утро“ единствен съобщи, е изследван за дрога и алкохол, но резултатите са отрицателни, каза вчера управителят на центъра д-р Теменужка Матева. След изследванията на младия мъж е приложена терапия, която го е успокоила, но все още е бил неадекватен. По-късно той се успокоил напълно и е вкаран в ареста за 24 часа. Вероятно задържането му ще бъде удължено до изправянето му на съд за потрошените полицейски коли.
До момента С.Б. не е посещавал заведение за психиатрично лечение, показала справка в специализирания регистър. Според д-р Матева вероятно психичното заболяване на мъжа е било скрито и се е отключило в четвъртък.
С.В. и семейството му живеят в Сливен от много години. В четвъртък той, дядо му и родителите му отишли на гости в Тутракан. На тръгване С.В. изведнъж станал агресивен, накарал насила дядо си да слезе от колата и без да дочака баща му да се качи, потеглил с пълна газ заедно с майка си на задната седалка. Притесненият баща веднага сигнализирал на тел.112, че синът му е видимо неадекватен и може да направи катастрофа по пътя.
През това време останалата в колата майка го молела да спре, но С.В. казал, че има спешен разговор с отвъдното и продължил да натиска газта. В Сливо поле патрул му вдигнал палката, но С.В. продължил напред с ревящ двигател. Екип от КАТ в Русе установил, че автомобилът лети по бул.“България“ и го причакал на отбивката за Мототехника, но С.В. отново профучал, без дори да даде знак, че се кани да намалява скоростта и се отправил в посока Бяла.
Две патрулки с надути сирени и светлинни сигнали се спуснали след него, а беглецът отбил за Пиргово, минал през селото с висока скорост и се отправил към Мечка. Преди да стигне до селото, С.В. свалил майка си и продължил към Стълпище.
След селото той бил застигнат и обграден от патрулките. Униформените го приканили да загаси двигателя и да слезе от колата, но С.Б. отново се разбеснял. Блъснал на заден ход няколко пъти патрулките, потрошил ги, преправил си път през блокадата и тръгнал към Тръстеник. В района на местността Липовак в землището на Мечка БМВ-то закъсало и спряло. Там С.В. бил застигнат от притекли се на помощ два автомобила на полицията в Две могили. При опит да бъде изкаран от колата, водачът оказал решителна съпротива и един полицай ще лекува дълго разтегнатите връзки на коляното си. В крайна сметка С.В. бил закопчан с белезници и откаран в Психодиспансера за изследване.