Отказвам да отида да разговарям с депутата Пламен Нунев, въпреки неговото желание за това. Каня го обаче той да дойде вкъщи да види при какви условия живее българинът. Това заяви пред „Утро“ 74-годишният Иван Иванов, който в четвъртък вечерта потроши с тесла офиса на евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел на ул.“Александровска“ в сградата с Часовника.
Възрастният мъж разказа, че преди 8 месеца се е върнал в Русе от Чехия, където е работил в строителния и земеделския бранш. Принудил се да напусне заради влошено здраве. Като дошъл в родината си обаче, изпаднал в недоумение от липсата на правила, ред и от факта, че никой не поема отговорност за нищо. За това е пускал десетки сигнали и изпращал камара писма до всевъзможни институции, включително до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Обръщал се е и дори към представителството на Мария Габриел в Русе, което всъщност падна негова жертва. Според Иванов опасностите в русенската действителност са навсякъде - от дупките по улиците, липсата на адекватна организация на движението, непроходимите тротоари, кучетата по улиците и невъзможността за достъп до качествено здравеопазване.
На Иванов вече му е повдигнато обвинение за унищожаване на чужда вещ и му е взета мярка за неотклонение подписка. По делото е назначена съдебно-психиатрична експертиза. 74-годишният пенсионер е осъждан миналата година условно за опит да напусне границата с чужда лична карта.