Тези избори са важни по няколко причини - първата е, че с тях Реформаторският блок ще покаже, че имаме възможност да се разбираме, да вървим и да гледаме в една обща посока и на местно равнище, и на второ място да покажем, че успяваме да водим политики в интерес на хората, каза на пресконференция вчера Даниел Вълчев.
Професорът от Юридическия факултет на СУ и един от лидерите на ДБГ бе в Русе, за да заяви подкрепата си към кандидата за кмет Галин Ганчев и кандидатите за общински съветници от РБ. Вълчев подчерта, че много харесва и уважава Галин Ганчев още от времето, когато беше министър на образованието и му благодари, че се е съгласил да бъде кандидат за кмет на РБ. Той изрази надеждата си за много добри резултати и с усмивка обеща да дойде и за балотажа. 
Кампанията ни беше изключително честна и толерантна, не сме казали лоша дума за нито един от кандидатите. Това беше една кампания, насочена изключително към хората. Ние заявихме, че нашите действия в бъдеще, дали като кмет или общински съветници, ще бъдат насочени към обикновените хора и към кварталите. Считаме, че кварталите са изключително изостанали в сегашния си вид и има крещяща нужда от действия, коментира Галин Ганчев.
В пресконференцията участваха кандидатите за общински съветници д-р Искра Генева, която е под номер 3 в листата, Борислав Попов с номер 13 и Росица Георгиева с номер 18. 
Кампанията мина много спокойно за всички партии, но от наша страна нямаше никаква агресия. Направихме много срещи с граждани по кварталите, по селата, с хората с увреждания. Разбрахме какви са техните проблеми, знаем и имаме идея как биха могли да бъдат решени, ако русенци ни гласуват доверие. Нашата цел е Русе да стане уютен дом и децата ни да останат в града. Ако хората ни гласуват доверие, ние ще го оправдаем, каза д-р Генева. 
Борислав Попов призова хората да гласуват, за да не бъде Русе на едно от последните места по избирателна активност, както беше на последните парламентарни избори. 
Листата на РБ е много интересна, в нея си подадоха ръка опитът и младостта. Имахме възможност да се срещнем с много хора и да събудим интереса в тези, които се бяха отказали да гласуват. Благодарим на всички, които ще се доверят, ще пуснат гласа си за нас и ще ни подадат ръка в този момент, заяви Росица Георгиева.