34-годишният Севдин Я., който бе заловен от полицията по сигналите на няколко бензиностанции, че пълнел големи количества гориво и отпрашвал, без да плати, остава окончателно в ареста, реши състав на Русенския окръжен съд. 
Рецидивистът с няколко присъди зад гърба си, включително и за кражба, е с обвинения за безплатно зареждане на резервоара с дизел и газ от две бензиностанции на обща стойност малко над 300 лева. Преди седмица обаче полицията съобщи, че Севдин е автор и на друго престъпление - унищожил три гуми на опел, паркиран до магазин в жк“Дружба“.
Пред окръжните съдии Севдин обясни, че е болен от диабет и по 4 пъти на ден приема 2 вида инсулин. Затова държи да му бъде направена медицинска експертиза дали заболяването му не прави престоя му в ареста опасен за здравето. Прокуратурата пък подчерта престъпния му начин на живот, който е единствен източник на доходи. В крайна сметка магистратите посочиха, че изследването на здравословното му състояние може да стане по същинското дело, а не по време на гледане на мярката му за неотклонение и окончателно прецениха, че засега мястото на рецидивиста е в ареста.