35-годишният шофьор на лъскав джип „Мерцедес“, който в малките часове на 8 март тази година фуча пиян по ул.“Доростол“ и се натресе в дървета, направи пълни самопризнания и се сдоби с присъда.
Инцидентът стана около 6 часа сутринта на ул.“Доростол“ непосредствено преди кръстовището с ул.“Янтра“. 35-годишният водач, шеф на голяма русенска фирма, карал с почти двойно по-висока от позволената скорост в града - с 93.2 км/ч. Допълнително сили му дал изпитият алкохол - пробата отчела 1.64 промила. Вероятно съвкупността от всички нарушения направила джипа неконтролируем и шофьорът помел няколко крайпътни дървета. От високата скорост част от тях дори бяха изкоренени, а районът изглеждаше сякаш допреди минути е бил обект на санитарна сеч. От катастрофата пострада пътничката в луксозния автомобил.
За погазванията на закона водачът предпочете да се споразумее с прокуратурата какво наказание да изтърпи. Така се сдоби с условна присъда от 2 години с 4 години изпитателен срок. Шофьорската му книжка пък бе отнета за срок от 1 година и 3 месеца. Наказанието е окончателно.