19 делегати от Област Русе присъстваха в събота на конгреса на БСП и подкрепиха лидера си Сергей Станишев. Единствено Александър Неделчев не присъства на форума, защото беше повален от грип, обясни областният лидер Милена Хинкова.
Според нея най-важните послания на партийния форум са две - че АБВ е затворена страница и че правителството „Орешарски“ има твърдата подкрепа на БСП. Хинкова отбеляза, че в русенската организация няма членове, които да са преминали в лагера на бившия президент Георги Първанов.
Ден след конгреса Екатерина Заякова и Добрин Данев отново приложиха новата форма на общуването си с медиите - чрез съвместни писмени изявления. Русенските червени депутати са доволни от правителството. По думите им словесните атаки на ГЕРБ към кабинета били напълно безпочвени, а внушенията, че ако това правителство остане на власт, България ще бъде сполетяна от катастрофа, били смехотворни. Заякова и Данев изброяват положителните промени и съветват гражданите да не се поддават на внушенията на бившите управляващи.