Теодор Георгиев е независим кандидат за общински съветник. Той е представител на гражданската квота в листата на партия Българска социалдемокрация. Неговото име в Русе е популярно в сферата на спорта, хотелиерството и ресторантьорството. 

- Г-н Георгиев, каква е визията ви за развитието на вашата голяма слабост - спорта в Русе, ако бъдете избран за общински съветник?
- Нека да съм ясен - без пряката помощ на общината и на местния бизнес въобще не може да се говори за високо спортно майсторство.

- Това ли е основният ви мотив, за да се кандидатирате за съветник?
- Доста хора знаят, че съм член на УС на клуба по лека атлетика "Дунав" и на футболен клуб "Дунав". Самият аз съм бивш спортист и възпитаник на Спортното училище, така че материята ми е ясна от дете. Болея за спорта, в частност за футбол и затова смятам, че ако бъда избран за общински съветник, със сигурност ще мога да помагам повече в тази област. Неведнъж съм доказвал какво мога и как го правя, особено на тема "Футбол". Доказателството е възходът на "Раковски" и влизането му в "А" група. Смея да твърдя, че имам сериозен принос в структурирането и на сегашния ФК "Дунав". Разполагам с футболно лоби на много високо ниво в случай, че се налага да се използва. Доказах го последния път, когато лично уредих контролата през декември миналата година срещу отбора на ЦСКА с треньор Стойчо Младенов. Мнозина не вярваха, че тази проверка е възможна. Постарах се максимално да зарадвам феновете на Русе, след като "червените" не бяха идвали в Русе в продължение на 26 години. 

- Към кои хора от избирателите са отправени вашите послания?
- Подчертавам, че съм безпартиен и независим кандидат, поканен в листата на БСД като успял човек и доказан експерт. Призовавам русенци да гласуват за личността ми, за качествата ми, за това, което съм направил и бих могъл да направя още много. Гласувайте с бюлетината за общински съветници за партия и коалиция №12 и за личност №2.