Русенчета от 10 детски и учебни заведения вече са включени в програмата „Дракончета“ на ФК „Дунав“. Програмата се разгръща по идея и с лични средства на д-р Симеон Симеонов, както и с подкрепата на „Нетуоркс България“, „ТМ Технолоджи“ и Дунавски драгажен флот. 
„Дракончетата“ са бъдещето на „Дунав“, заяви д-р Симеонов.   
Треньорът Емил Иванов отговаря за заниманията на децата от ЦДГ „Чучулига - 1“ и най-малките възпитаници на СОУ за европейски езици „Св. Константин Кирил Философ“, където бе открит и първият изкуствен терен. Мартин Друмев подготвя талантите от ЦДГ „Чучулига - 2“, Вихрен Узунов води заниманията в ЦДГ „Незабравка“, ОУ „Васил Априлов“ и СОУ „Йордан Йовков“, Николай Дойнов - в ЦДГ „Детелина - 2“, ЦДГ „Русалка - 2“ и ОУ „Отец Паисий“. Групи по футбол в ОУ „Отец Паисий“ тренира още Мартин Цирков, който води и децата от ОДЗ „Снежанка“ и ЦДГ „Червената шапчица“.
„Моментът, в който прекратих с футбола, бе много тежък. Д-р Симеонов и Емил Иванов обаче ме поканиха да се включа в тази инициатива, която ми върна ентусиазма, желанието за работа“, заяви Цирков.