Всяка компания има ограничения. Някои мениджъри могат да изброят стотици ограничения, които пречат на техните компании да се развиват и да постигат все по-добри резултати спрямо поставената цел. А целта на всяка компания е да прави повече пари сега и в бъдеще. Оказва се обаче, че във всяка компания има много малко на брой ограничения, които наистина й пречат да постига целта си - две, три, най-много четири. Едно от тях е най-голямо и трябва да се фокусираме върху него, да го премахнем и да постигнем успех в подобряването на нашата компания. Ако се занимаваме с решаването на тривиални проблеми, ние никога няма да успеем да излезем от проблемния стереотип, в който живеем. Проблемите не са природни явления, те са създадени от хората. В модерния мениджмънт разпознаваме четири основни вида ограничения: ресурсно, пазарно, вътрешно-политическо и фиктивно. 
Правенето на мафиотска оферта е началото на подобрителния процес за всяка една компания, която има пазарно ограничение. Пазарно ограничение имаме тогава, когато търсенето на пазара е по-малко от изходния капацитет на всеки един от ресурсите. Тогава търсенето е ограничението, което не позволява на системата да достигне целта си. Пазарно ограничение се наблюдава при завишен производствен капацитет или предлагане на услуги, което е над търсенето. Това поражда нуждата от увеличение на пазарното търсене.
Ето какво е определението за мафиотска оферта:
Това е оферта, която е толкова добра, че вашите клиенти не могат да откажат
и вашите конкуренти не могат или няма да предложат същата оферта“.
Мафиотската оферта не е иновация, а бърз начин да излезем от червения океан, в който сме и да влезем в един малък син океан, в който да печелим повече пари. Търсенето на нови сегменти от клиенти е добър начин за увеличаване на продажбите и на печалбата. В повечето случаи мафиотската оферта представлява предлагане на  един и същ продукт по по-бърз начин, по по-атрактивен начин, който е непознат досега и увеличава добавена стойност за клиента. Да нацелиш точно това, което клиентите търсят и имат нужда от него или дори да създадеш нужда. 
Намаляването на цените може лесно да бъде копирано и рядко представлява стратегическо предимство. Намаляването на цените понякога може да е инструмент, но той трябва да бъде комбиниран с още няколко стъпки. Понякога промяната на цените, от разходно счетоводство към оборотно счетоводство, може да доведе до голямо увеличение на нетната печалба, но то трябва да е комбинирано и с други стъпки, които съпътстват целия процес. Не можем да очакваме, че ще намалим цените и само с тази стъпка ще се радваме на големи печалби много години. Това няма как да стане, защото лесно ще се копира от други конкурентни компании и клиентите отново ще бъдат оставени пред ценови избор. 
Преди да продължим, нека всеки от вас да напише
петте най-важни неща, заради които хората трябва да купуват от вас
продукта или услугата, която предлагате. Имате 3 минути. Готови ли сте? Ето ви списък от седем причини, които най-често се срещат: Ние имаме много високо качество, много по-добро от нашите конкуренти; Ние имаме много добра репутация; Имаме много добри отзиви от нашите клиенти; Имаме много добре обучен персонал и много малко текучество; Много сме отговорни; Много сме иновативни в помагането на нашите клиенти; Можете да ни вярвате! Имате ли съвпадения? Списъкът може да се променя, спрямо индустрията, но в общи линии е това. Общо взето, този списък е същият, какъвто ще направят и конкурентите ви. И точно в това се крие ключът. Ако казвате същите неща, които казват и вашите конкуренти, тогава нямате големи шансове да изпъкнете пред тях и изборът на клиентите става много труден. Става така, че звучите като всички останали и шанса да продадете е много малък. След като клиентът събере всички оферти, ще бъде изправен единствено пред ценови избор. Какво правим, когато слушаме нещо, което вече сме го чували преди? Заслушваме ли се във всяка една дума, която ни казва продавачът? Ако сте като мен, значи натискате бутона Mute и оттам нататък чувам само: ала, бала, тра-ла-ла и чики-рики. Ако вие искате да ми продадете нещо и ми разказвате същата история, както и вашите конкуренти, тогава не ми оставате друг шанс, освен да избера да купя спрямо фактора цена. Дори вие да предлагате нещо наистина много по-добро от останалите компании, то няма да има значение, защото клиентите ви няма да го разберат. Докато звучите като конкурентите си, трябва да приемем, че ограничението ви е пазарът. С други думи, ако не можете да убедите вашите потенциални клиенти, че това, което им предлагате, има по-голяма стойност от цената, която искате те да ви заплатят и дори им предлагате повече, отколкото другите компании, тогава защо те ще искат да купят от вас?
Само след като имате добра оферта, мафиотска оферта, и я представяте добре и продажбите ви не се увеличават, чак тогава можем да кажем, че имате ограничение в процеса на продажба.
Разработване на мафиотска оферта
1. Вашите способности - какви са те и какви могат да бъдат в сравнение с вашите конкуренти. Какво е вашето време за изпълнение? Какъв е процентът ви на доставка на поръчка навреме? Каква е качеството на продуктите и услугите, които продавате? Отговорите на тези въпроси са вашите възможности. Ако във вашия бранш е стандарт продуктът да бъде изработен за 6 седмици, вие може да предложите срок от 3 седмици. 
2. Вашата индустрия - как вие и вашите конкуренти продавате? Как се образува цената - на час, на тон, на проект? Кой плаща за доставката? Има ли договори за неустойки? Целта е да се разбере в детайли как точно индустрията работи в процеса на продажба и доставка на продукта или услугата. Ние не искаме да подражаваме на никого. Ние искаме да сме различни и да привлечем колкото се може повече клиенти. 
3.Вашите специфични клиенти и как им въздействат типичните възможности и как вашата индустрия им продава. Докато клиентите ви са единствените оценители на Мафиотската ви оферта, ние имаме нужда да разберем как нашите възможности и тези на нашите конкуренти се отразяват на клиентите ни. Трябва да разберем дали им причиняваме някакви негативни ефекти. Ако намерим начин да премахнем тези негативни ефекти, това ще ни помогне много в продажбите.
Сега задраскайте списъка, който написахте в началото, и направете нов
който предоставя по-големи възможности на клиентите ви и те ще изберат вашата компания, защото сте различни и мислите за тях. За да предложите добра мафиотска оферта, със сигурност ще се наложи да направите подобрения на оперативно ниво. Намаляването на срока за изпълнение на поръчка, увеличаването на качеството и стойността за клиента със сигурност ще ви донесат повече клиенти.
Представянето на мафиотската оферта също е от голямо значение. Има твърдения на различни учени, които казват, че старият мозък е тази част от мозъка ни, която се грижи за решенията и по-скоро кои да разреши да се придвижат към новия мозък. 
Това означава, че трябва много добре да познаваме как старият мозък работи и прави решения, за да може да продаваме по-добре. Лошата новина е, че нашите потенциални клиенти и ние вземаме решения на примитивно ниво, като крокодилите и жабите. Добрата новина е, че този мозък е предвидим. Ако знаем как реагира този стар мозък, ние ще можем да продаваме по-добре.
Ето и дадените ни стимули:
1. Централизиран - всичко е за моята сигурност и безопасност
2. Контраст - кажи ми нещо, което вече съм чувал, и веднага ще се изключа. Кажи ми или направи нещо, което е в контраст, и имаш моето внимание.
3. Простота - прости и ясни неща.
4. Началото и краят - за да запази енергия, старият мозък може да спре да оказва внимание по средата на разговора.
5. Визуални стимули - те работят най-добре за мозъка ни.
6. Емоция - Ние не сме мислещи машини, които изпитват емоции. Ние сме емоционални машини, които мислят.
Колкото повече се съобразявате с тези стимули, толкова по-голям успех ще имате. Успех на всички!