28-годишен несретник е премазан от мерцедес в района на Гара Бяла, след като друга кола преди това го повалила на земята. Двете коли са с варненска регистрация, но водачите не се познават и само случайността ги е вкарала в един и същи трагичен пътен инцидент.
Произшествието е станало в петък в 23.15 часа на главния път Русе-Велико Търново. Водачът на варненски крайслер М.В., на 67 г., не забелязал пешеходеца в тъмното и го закачил със страничното си огледало. От удара В.И. паднал на земята и веднага след това предните гуми на варненски мерцедес, който се движил зад крайслера, минали през тялото му. 51-годишният шофьор веднага спрял, защото помислил, че е минал през голям кашон, който се е закачил за ауспуха му. Като излязъл от купето обаче, той видял крака на човек да се подават изпод колата и се обадил на тел.112.
На място е пристигнал екип на Спешна помощ и мотопатрул от РПУ Бяла. Медиците установили смъртта на мъжа и го предали на полицаите. По случая е образувано досъдебно производство.
В.И. се занимавал с гледане на животни на фермери в Бяла. Във фаталния час той си свършил работата в поредното ранчо и вероятно отивал в денонощно заведение в района, като държал в ръка найлонова торбичка с хляб и кисело мляко.