Капитанът Бенжамен Тонюти бе много щастлив след класирането на своя тим за финала на Евроволей 2015. "Петлите" падаха с 0:2 от България във втория полуфинал, но оцеляха и стигнаха до крайното 3:2 в препълнената до краен предел "Арена Армеец". Днес от 17:30 часа е малкият финал за 3-о място, където България ще се изправи срещу Италия, а в 20:45 часа трябва да зaпочне и финалния сблъсък Франция – Словения, който ще определи новия шампион на Европа.

"Бяхме поставени под страхотно напрежение в първите два гейма. Всички играчи от българския отбор играха добре, но мисля, че напрежението дойде най-вече от тази публика. След това просто се опитахме да играем по-добре. И в един момент след третия гейм видяхме по лицата на играчите от България, че сякаш започват да си мислят, че могат да изпуснат мача и да загубят. И опитахме да използваме това. Продължихме да натискаме и накрая постигнахме страхотна победа. Да падаш с 0:2 и да спечелиш в тази зала в София пред 13 000 зрители, това е нещо невероятно", заяви Тонюти за сайта на българската волейболна федерация.

На въпроса виждал ли е някога атмосфера като тази в "Арена Армеец" капитанът на "петлите" каза: "Наистина ли? Мисля, че не. Виждал съм атмосфера като тази, но не и напрежение като това, което изпитах днес. В Полша на Световното първенство миналата година публиката бе страхотна, но тази вечер бе съвсем различно. Тук се усещаше, че хората по трибуните са леко агресивни. И определено е много трудно за нас играчите да играем в такава обстановка. Но беше хубаво. Най-вероятно, защото спечелихме".

"Словения до момента изигра страхотен турнир. Играхме контролна среща с тях преди Европейското и загубихме. Така, че още преди шампионата знам, че Словения е добър отбор. Имат страхотни играчи, които играят в много силни чуждестранни отбори. Трябва да се подготвим по много внимателен начин. Да бъдем агресивни и да направим всичко, за да спечелим", завърши Тонюти.