Проблемен тийнейджър, който детските педагози познавали покрай заплахи, побой и грабеж, получи втората си присъда, още преди да е навършил пълнолетие. Той се изправи пред съда за това, че разбил устата на свой познат, който имал неблагоразумието да обсъжда интимните му връзки.
Свадата се разиграла вечерта на 28 септември 2014 година по ул.“Борисова“. Няколко дена по-рано агресивният тийнейджър научил, че набитото по-късно момче клюкарело, че той имал интимни отношения с някакво момиче. Още тогава побойникът се зарекъл, че ще накаже с юмруци дръзналия да го коментира младеж. А след като се засекли, видял удобен момент. Обясил на бъдещата си жертва, че иска само да поговорят и двамата отишли на пейка зад бл.“Вяра“. Тогава ученикът изненадващо започнал да удря другото момче в лицето. Кървящият тийнейджър тръгнал да си ходи, но побойникът го настигнал, дори взел от близкото заведение за бърза закуска салфетки, за да може жертвата му да си избърше кръвта. След това двамата отново се върнали на пейката, а агресивният тийнейджър започнал с нова порция удари в челюстта на опонента си. От юмруците момчето се оказало със счупена долна челюст. След побоя нервакът го заплашил да не разказва за случилото се на никого, за да няма и „други проблеми“ с него. Набитото момче се стреснало и въпреки че родителите му сигнализирали полицията, след като видели разбитата му уста, то излъгало униформените, че е нападнато от непознати, които искали да го ограбят. Версията обаче бързо рухнала и истината излязла наяве. 
Впрочем, проблемният ученик в СОУ „Възраждане“ вече е съден за грабеж през май 2014 година, когато е наказан само с обществено порицание. Този път обаче заради тежкия побой съдиите сметнаха, че заслужава по-тежка присъда и го осъдиха на 1 година и половина условно с 3 години изпитателен срок.
Семейството на набития тийнейджър поиска и обезщетение, тъй като детето им не е можело да говори и се е хранило само със сламка седмици наред. Пропуснало близо месец училищните уроци и претърпяло операция. Съдът сметна, че действително пострадалият от жестокостта на ученика заслужава компенсация, но вместо претендираните 10 000 лева, магистратите присъдиха 7000 лева. Обезщетението трябва да бъде платено от бащата на побойника. Присъдата е можело да се обжалва, но не е оспорена и вече е влязла в сила.