Футболистите на „Дунав“ тренираха вчера в 14 часа, а веднага след това отпътуваха за Добрич. Селекцията на старши треньора Веселин Великов ще играе днес от 16 часа важен шампионатен мач с „Добруджа“.
„Познавам съперника много добре. Изгледахме и видео от негови мачове. През лятото ни победи в контрола, но тогава много от новите ни момчета играха за първи път. Освен това след почивката направих 11 смени. „Добруджа“ тръгна с голяма кошница в първенството, но после потъна. Сега покрай назначението на новия си старши треньор пак дава признаци на събуждане с 4 точки в последните 2 срещи. Имам респект към този отбор и не смятам, че мястото му в таблицата е заслужено, но той не е „Манчестър Юнайтед“ или „Барселона“, за да ни стряска и плаши. Важното е да реализираме положенията си и да имаме малко спортен късмет. В контролата с „Черно море“ имахме 8 ситуации за гол, но реализирахме на 3 пъти. Трябва да наложим нашия стил. Освен това мачът ще бъде ръководен от добър съдия, какъвто е Николай Йорданов. Мисля, че „Дунав“ е по-добрият отбор“, коментира пред „Утро“ старши треньорът Веселин Великов.
Той не ще може да разчита на само двама от основните футболисти - на контузения десен бек Николай Парнаров и на наказания с лишаване на права за един мач капитан Деян Димов.  
В другите мачове от 11-ия кръг: днес-“Созопол“-“Септември“ /Симитли/, „Поморие“-“Нефтохимик“, „Оборище“ /Панагюрище/-“Спартак“ /Плевен/, „Банско“-“Верея“ /Стара Загора/, „Локомотив“ /Мездра/-“Пирин“ /Разлог, в понеделник /19 октомври/-“Ботев“ /Гълъбово/-“Литекс 2“, „Локомотив“ /Горна Оряховица/-“Лудогорец 2“.