Атанас Атанасов и Димо Димов, които са обвинени в една от рекордните телефонни измами - за 27 000 лева, ще чуят присъдите си след около месец. Макар да се очакваше съдът да излезе с решение по техния казус на първа инстанция, изходът на делото бе възпрепятстван заради отсъствието на адвоката на Атанас. Защитникът е пуснал молба, че като водач на листа за общински съветници е ангажиран с обществено-политически мероприятия и не може да присъства на заседанието. Затова помоли то да бъде отложено не само след края на предизборната кампания, но и след евентуалния балотаж.
В крайна сметка съдът обърна внимание, че Атанас държи на защитника си, няма друг адвокат, а юридическата му подкрепа е задължителна, затова отложи делото.
Димо и Атанас, който е съпруг на сестра му, са обвинени, че са отмъкнали от болна и трудноподвижна 82-годишна пенсионерка 27 000 лева с нагло държане на телефона в продължение на около 4 часа. Възрастната жена клъвнала на 14 октомври 2014 година, когато от слушалката мним лекар й нареждал, че дъщеря й е със счупен крак и трябват пари за спешна скъпа операция. Димо вече върна на два транша на баба Елена първо 6000 лева, а след това още 8000 лева. Парите били на дъщеря й Петранка, която ги спестявала в банка за апартамент, но покрай кризата с КТБ ги изтеглила и скрила вкъщи.