От бодежи в сърцето и главозамайване, лекувани с медикаменти, които допълнително влошавали състоянието му, се оплака в съда 24-годишният Милен Бичкиджиев. Младежът с 9 присъди зад гърба си бе задържан за постоянно в ареста на 1 април, след като сам се предаде в полицията и разказа, че е убил от бой приятеля си Джошкун Сюлейманов. 
Данни по делото сочат, че компанията била седнала на раздумка и обилни количества алкохол на 29 март в Троянските блокчета в кв.“Дружба“. Тогава Милен се почувствал с накърнена чест заради отправена обида от страна на Джошкун по линия на майката на приятелката му. Явно от нерви, в съчетание с погълнатия алкохол, пердето на рецидивиста паднало и той започнал да налага яко с ръце и крака другаря си по чашка. 
Няколко дни след смъртта на приятеля си самият Милен сметна, че мястото му е в ареста, но половин година по-късно вече е на друго мнение. Освен здравословните оплаквания, младежът е недоволен и от бавното разследване и липсата на развитие по делото. Затова поиска съдът да го пусне под домашен арест.
Магистратите обаче обърнаха внимание, че за тежкото престъпление Милен може да получи между 10 и 20 години затвор, а въпреки 9-те си присъди изглежда, че не се е превъзпитал и продължава да прекрачва закона. Освен това няма постоянен адрес и не работи. Затова сметнаха не само, че мястото му е заключен в ареста, но и му забраниха да оспорва задържането си за 1 месец, тъй като обжалванията му са една от причините, заради които делото се проточва.