В очите на повечето хора мечтателите изглеждат малко лудички, нас също често ни смятат за странни, но ние не само не спираме да мечтаем, а искаме и да накараме и другите да го правят. Това казаха вчера актьорите от Кукления театър, които подготвят първата за новия сезон премиера. 
Спектакълът „Приказка за мечтатели“ е драматизация на режисьорката Ева Кьосовска, която си избира като основа „Голяма котешка приказка“ на Карел Чапек и мотиви от текстове на Робер Ескарпи. От това тя заедно със сценографката Виржиния Петкова, музиканта Пламен Мирчев-Мирона и четирима актьори прави прелестен мюзикъл, в който доминират лекотата, позитивизмът, обичливостта, закачливото намигване. И един съвет - че децата е най-добре да бъдат оставени сами да откриват света, вместо възрастните да бързат да ги вкарват в обичайните рамки на общоприетото. 
Ролите се изпълняват с видимо удоволствие от Ива Великова, Силвия Михайлова, Хубен Нурев и най-новото попълнение в трупата - Васил Маринов, за когото премиерата тази вечер е дебют на професионална сцена.