Нов случай на агресия срещу улични животни втрещи Facebook. Председателят на фондация "Четири лапи" пусна в личния с профил в социалната мрежа смущаваща снимка на куче, в което е стреляно поне 20 пъти. Трупът на животното бил открит в софийското село Мирково. Жена е подала сигнал за зловещата находка, но от полицаите получила само присмех, преразказва историята й Гечев:

"Приятели, на фона на новините за създаване на зоополиция в България случаите на безнаказано насилие над животни се увеличават. Това е снимка на застреляно куче, чийто труп е открит онзи ден от наша съмишленичка до гробището в с. Мирково, София - област. Вчера патрулиращ полицай е отказал да приеме сигнал за извършеното престъпление, дори се е изсмял. Жалба е подадена днес от жената в Районна прокуратура - Пирдоп. "
 
Въпреки ентусиазмът на природозащитници, че със създаването на Зоополиция подобни гаври с животни ще спрат, хората все повече не вярват в ефекта от подобна институция:

"Каква зоополиция ??...да не мислите че ще стане като в Америка или някоя нормална европейска държава ... .. в България беззаконието е нещо нормално и няма да се промени скоро .със и без ''зоополиция'' за съжаление ..", написа един от потребителите във Facebook.