Принтовете, тази мода, която ни е заляла, оказва се, че има добро приложение и в училище. Учител от лицея Гроне харт (Groene Hart) в норвежкия град Алфен ан ден-Рейн е намерил интересен подход при преподаването на биология, като използва принтове. 
Учителят по биология, или просто госпожа Хиркенс, като е позната в лицея - за целите на преподаването в часовете по изучаване на човешкото тяло използва дрехи с принтове, с които максимално точно успява да покаже на учениците си кое къде се намира. 
Това е нагледното средство, с което бива обяснено на децата какво представлява мускулната система. Е, малко е трудно да си представят как работят мускулите и сухожилията, но поне децата нагледно могат да разберат какво има под кожата им.  
Скелетът - ето едно трико, с което г-жа Хиркенс обяснява на своите ученици какво представлява той. 
Каквото и да кажат критиците (защото някои могат да намерят връзка между принтовете и клипа на Роби Уилямс Rock DJ, който бе забранен от цензурата, защото в него присъстваха подобни елементи), едно не може да се отрече - г-жа Хиркенс е намерила оригинален начин за преподаване на биология. 
От учениците й, единици ще са тези, които ще запишат медицина, но онова, което тя им обяснява, почти сигурно е, че ще остане в главите им. Най-малкото, защото децата имат фигуративна памет.