Дългогодишна работничка в рибния магазин до бариерата на централния пазар бе обгазена и получи 20% изгаряне при внезапен пожар на работното й място, довел до евакуация на южното крило магазини.
(От стр.1)
Огънят в обекта на фирма „Корона 3“ лумва малко след 10.30 часа в най-оживения пазарен ден събота от скарата за печене на риба. Първо се появява силна искра. Жената на скарата - 40-годишната Донка К. и колежката й продавачка решават, че е станало късо съединение и изключват бушона. Вместо опасността да се размине обаче, изпод скарата плъзват пламъци. Донка започва да ги гаси с вода, но вместо да овладее положението, предизвиква страшен пожар и рибният магазин започва да бълва гъсти облаци задушлив черен дим. Продавачката, която в това време е по-близо до вратата, излиза и започва да вика за помощ. Малко след нея горящото помещение напуска и 40-годишната Донка, измъчвана от страшни болки от изгарянията и замаяна от вдишания дим.
Охраната на пазара реагира бързо и много професионално, като веднага изключва електрозахранването в цялото крило и евакуира търговци и клиенти от магазините в покрития пасаж до пламналия рибен магазин.
В това време пристигнаха повиканите пожарникари и се заеха с гасенето, като изнесоха от помещението бутилка с пропан-бутан и така предотвратиха още по-големи поражения от евентуалния взрив.
Пострадалата Донка К. бе откарана в болницата и в момента е под непрекъснат надзор в Интензивно хирургично отделение, но опасност за живота й няма. 
Цялата спасителната операция бе проследена от повикания по спешност шеф на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
Жената работи от 20 години в този магазин и досега не е имало подобни инциденти. Грешката й е, че е опитала да гаси пламъците с вода, която в случая само усложнява положението, но тя не е можела да знае това. Ако вместо вода беше използвала оцет, може би нямаше да се стигне до разрастване на пожара, каза Кунчо Кунчев.