Премиерът на България Бойко Борисов коментира пред агенция БГНЕС скандала който сътвори лидерът на „Атака” Волен Сидеров в петък вечерта.
Запитан дали е допустимо един политик като Волен Сидеров да се държи по такъв начин и да прави такива проверки,
Борисов заяви, че докато е бил главен секретар на МВР е имало подобни случаи и може да се види как е реагирало МВР тогава.
„Не мога да толерирам такова поведение в никакъв случай, тъй като е опозиционна партия, не искам да се изказвам и да давам оценка. Утре някой ще каже, че съм повлиял на някое решение на прокуратура или нещо от този тип.
Има начин да се правят проверки, няма сигнал или нещо да е дошло по линия на ДАНС, МВР и да не сме го проверили.
Борбата с контрабандата и акцизни стоки резултатите са толкова видими, могат да се проверят. С радост бих отишъл да проверя такъв магазин с него, ако ме беше поканил, но няма да е по този начин.
Ще ангажираме службите, които ще отидат, ще затворят, ще докажат или не. Нека да оставим на парламента и прокуратурата, каквото преценят да свършат. Припомнете си аз как действах в такива ситуации”, подкани премиерът.
Относно проблемът с бежанците той заяви, че България в този случай е много зависима от Турция,
ако турският премиер не влага толкова усилия да задържа бежанците на тяхна територия, те ще дойдат на нашата граница. „Изпратих съболезнования на турските колеги и на целия турски народ, защото това, което се случва е просто ужасно. Видяхте площада и колко жертви има.
Нестабилността на региона, за който винаги сме говорили, предупреждавали и тревожили е факт. Виждате колко е тежък този регион. Не случайно завчера Доналд Туск го каза – в Турция какво е положението, предстоят избори, атентати, бежанци”, каза премиерът.