Образованието, спортът, инфраструктурата и организирането на местни референдуми за значими проблеми са сред приоритетите на „Движение 21“, стана ясно на вчерашната дискусия „Бъдещето на Русе“, в която участваха председателят на партията Татяна Дончева и водачът на листата за общински съветници в Русе Екатерина Барбова. 
Барбова подчерта, че в Русе трябва да има еднакви темпове на развитие на всички райони в града, я не само на центъра, средното образование да има връзка с бизнеса, както и да се изградят безплатни спортни площадки, а чрез местните референдуми гражданите да помагат на общината със своите виждания. 
В Русе сме с пълни дебютанти, но в Две могили имаме претенции да спечелим кмета, общинския съвет и няколко селски кметове, каза Дончева. Тя представи инициативата на партията „Великите забравени“, с която се цели да се отдаде необходимото уважение към велики изключително интересни българи, които са живели през 60-те и 70-те години, но не са познати сред обществеността. За Русе тя даде пример с диригента и цигулар Саша Попов.