Григор Димитров няма да вземе участие в турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай, който започва на 11 октомври.

Българският тенисист се отказва заради контузия и ще бъде заменен от американеца Стив Джонсън. По всяка вероятност става въпрос за проблемите с пръстите на дясното стъпало, които имаше по време на турнира в Куала Лумпур.

Турнирът в Шанхай беше третият, последен и най-важен от азиатското турне на 24-годишния играч. Сега той ще се насочи към Европа, където е завил участие в три състезания - от "АТП 250" в Стокхолм, от "АТП 500" в Базел и от сериите "Мастърс" в Париж. С тях ще приключи разочароващият му сезон.

Освен Димитров от мастърса в Шанхай се отказаха още Флориан Майер, Хуан Монако и Гаел Монфис. Местата им ще бъдат заети съответно от Вашек Поспишил, Жил Мюлер и Жоао Соуса.

С отказа си от турнира в Шанхай Димитров вероятно ще загуби още няколко позиции в световната ранглиста, където заема 22-ото място. Преди година той игра втори кръг в Китай, като беше отстранен от Жулиен Бенето.

До края на сезона българинът има да защитава още 330 точки от финала в Стокхолм, четвъртфинала в Базел и осминафинала в Париж през 2014 г.