Трите основни изисквания за един успешен кмет са да бъде патриот, да има лични и обществени качества и да бъде професионалист в работата си. Искрен Веселинов има всички качества, за да поведе общината напред, нагоре и само към успешно развитие. Това каза в препълнената зала на русенската опера лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който заедно с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов заяви подкрепата си за кандидата за кмет на „Патриотите-ВМРО“ Искрен Веселинов. 
Симеонов подчерта, че предстоящите избори са едни от най-важните, защото хората избират човек, който трябва да управлява с чест, достойнство, патриотизъм и любов. Бъдещето на Русе е само в ръцете на Искрен Веселинов. Затова на 25 октомври гласувайте за кмет с бюлетина №18, призова лидерът на ПФ.
Каракачанов заяви, че последните 25 години Русе не се управлява добре. Фактът, че все повече млади хора напуснаха Русе, е показателен за това, че в общината няма нормални условия за нормалните хора, които желаят да живеят, да се развиват и да отглеждат своите деца тук, каза той. Каракачанов допълни, че Веселинов е работлив човек и показва, че има нужната подготовка, необходимите волеви и морални стойности, които се изискват за един управленец. „Омръзна ни, както беше през последните 4 години, Русе да се управлява от една фирма, един приятелски кръг. Затова не трябва да повтаряме грешките от предишните избори, когато победата бе открадната от Искрен Веселинов чрез купени цигански гласове“, коментира той. 
„Това, което правя, кандидатирайки се за кмет, го правя с ясното съзнание, че трябва да извървим дълъг път, че ние загубихме много през последните години и имаме да наваксваме, заяви кандидатът за кмет Искрен Веселинов и допълни, че неговият център на вселената винаги е бил Русе. Русе е давал тон на страната, а сега е едно провинциално градче и става все по-провинциално. Сега мислещите хора не са на почит в Русе, каза със съжаление Веселинов. Той коментира, че през последните години различни икономически кръгове се наместваха и овладяха цялата власт в общината. Те успяха да разделят русенци и фирмите на наши и ваши, бизнесът беше наврян в ъгъла. Затова трябва да върнем морала, достойнството, почтеността в политиката, посочи кандидатът за кмет от „Патриотите - ВМРО“. 
Според Веселинов истинското управление на града трябва да е споделено с гражданите и те да бъдат активни във вземането на важни решения за града. Сред останалите приоритети на кандидата за кмет са грижата за крайните квартали, обръщането на Русе с лице към града. Местната икономика трябва да бъде над всичко. Основна наша цел ще е привличането на инвеститори и създаването на нови работни места, каза още Веселинов. Той подчерта, че Русе трябва да се развива като индустриален град, като се спазват екологичните изисквания. Искаме да възродим нашия град, защото сме патриоти, вярваме, че това може да се случи само с почтеност. Подкрепете ни и вярвайте, че победата ще е наша, каза още той.