България за първи път ще бъде домакин на турнир от календара на АТР. Надпреварата от световния тур ще се проведе в „Арена Армеец“ от 1 до 7 февруари 2016 г. Новината разкриха спортният министър Красен Кралев и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. Този турнир ще даде възможност на Григор Димитров да играе в силна официална надпревара пред българска публика, а не само в мачове от Купа Дейвис и демонстративни срещи.

Договорът с АТР е за 3+2 години, като влиза в сила от следващата година. Надпреварата ще се казва „Гаранти Коза София“. Такова беше името на Турнира на шампионките при жените, който се провеждаше в София от 2012 до 2014 година. 

Наградният фонд ще е около 450 хиляди евро, а общият бюджет към 2,8 милиона лева. 500 000 лева от тази сума ще бъдат осигурени от Министерството на младежта и спорта. Традиционната зала за тенис в столицата „Зала София“ ще бъде използвана за тренировъчна зала. 

„Изключително съм щастлив и горд, че България ще бъде домакин на АТР турнир през февруари догодина. Мечтаехме за този турнир, много работихме и сега той е факт. Федерацията по тенис също положи огромни усилия. Министерството също ще помогне организационно и финансово. България трябва да заеме мястото си в световната тенис карта. Този шанс е много добър, а и Григор Димитров ще има възможност да играе пред българска публика“, обяви спортният министър.

„Благодаря на министър Кралев за приноса му към това домакинство. Благодаря и на спонсора "Гаранти Коза". Радвам се, че феновете ще могат да наблюдават тенис на световно ниво", обяви шефът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.