Давид Ферер е новият шампион на турнира от категория "АТП 250" в Куала Лумпур. Във финала 33-годишният испанец победи сънародника си Фелисиано Лопес със 7:5, 7:5 и завоюва 25-а индивидуална титла в кариерата си.

Ферер отново показа, че е сред най-големите биткаджии на корта и успя да се възстанови от лошото начало на мача, за да приключи с успех юбилейния си 50-и финал. Двубоят продължи 1.33 часа и донесе първи испански триумф в Малайзия.

Агресивният и често излизащ на мрежата Лопес влезе по-добре в мача и първи успя да пробие, за да поведе с 4:3. В този момент обаче играта на Ферер значително се подобри. Той пое контрола на корта, веднага върна пробива, а след това реализира втори, за да приключи първия сет с четири поредни гейма в своя полза.

В началото на втория сет Лопес имаше много трудности в подаванията си. Той обърна първия гейм от 0:40, а след това спаси още няколко точки за пробив.

Левичарят успяваше с доста усилия да задържа подаванията си и при 5:5 стигна до първата си и оказала се последна възможност за пробив във втората част. Ферер обаче обърна гейма, а веднага след това пробив, с което сложи край на двубоя.

С успеха Ферер, който беше поставен под №1 в Малайзия, си гарантира изкачване до седмото място в световната ранглиста. От понеделник той ще измести сънародника си Рафаел Надал, който тази седмица не участва в турнири.

34-годишният Лопес, който беше поставен под №2 в Куала Лумпур, също ще напредне в ранглистата. Той ще се изкачи с две позиции до 15-о място в класацията на АТП.