Смразяващи кръвта кадри обикалят интернет. На тях се виждат последните секунди живот на „радикализиран” 15-годишен младеж, който нахлул в полицейски участък и застрелял неговия счетоводител от упор в рамките на „акт на тероризъм”. Ученикът Фархад Джабар Халил Мохамед се вижда как тича по улицата, размахвайки своя пистолет, секунди, след като пуснал куршума на бащата на две деца, 58-годишният Къртис Ченг.Облечен в черна роба, самотният стрелец може да бъде чут как крещи на полицаите, след което започва да се стреля с тримата полицаи от спецчастите, охраняващи участъка в Парамата, Сидни. Чуват се редица изстрели, а видео на местния Канал Седем показва как роденото в Иран момче, което мюсюлманин сунит, лежи на земята в локва кръв. Престрелката е станала на 2 октомври. 

Фархад е влязъл безпроблемно в полицейския участък и е застрелял своята жертва в тила, когато счетоводителят тъкмо си е тръгвал от работа. По думите на очевидци, след това тийнейджърът е започнал радостно да танцува и да вика „Аллах, Аллах”. Фархад е бил застрелян, след като е напуснал участъка. 

Известно е, че момчето преди нападението е посетило джамия, където е облякло черната роба. Не е известно как Фархад се е радикализирал и какви са били мотивите за престъплението му. От полицията заявиха обаче, че негови роднини са били в полезрението на силите за сигурност или агенция за сигурност. Също е известно, че сестрата на Фархад е избягала за Сирия или Ирак ден преди стрелбата.