Новата среща е най-доброто нещо срещу любовната мъка, твърди една руска поговорка, но се оказва, че тя не е съвсем вярна. Значителна част от хората без партньори заявяват, че любовният им живот куца, защото не могат да прежалят бившето си гадже. Данните са от проучване на популярен британски сайт за запознанства, който е направил собствено изследване сред 1000 мъже и жени, за да установи причините, поради които не са открили правилния партньор.
Изненадващо дори за авторите на допитването най-популярният отговор бил, че хората, с които се запознали онлайн, не са от класата на предишен партньор.
Около 41% от жените и 39% от мъжете заявили, че все още имат чувства към бивш партньор или партньорка и това затруднявало обвързването им с нов човек. 24% от жените казали, че били прекалено заети с работа, за да се обвържат, а 29% споделили, че не им харесва да се срещат с хора в кръчми и клубове.
За близо една трета от мъжете и жените откриването на нова любов е трудно, защото нямат достатъчно приятели, които да им помогнат да се запознаят с нови хора.