Умишлено засилване срещу човек, който стоял на спрелия си мотор, повличането му и демонстративното бягство след опита за убийство докара 8 години затвор на скандалния фермер Селим Кешифов. Това реши на последна инстанция Върховният касационен съд /ВКС/, който потвърди присъдата на по-долна инстанция. Огненият шофьор, който карал срещу врага си с желание да го затрие, бил и солидно почерпен. А заради всичките му престъпления той окончателно получи и доживотна забрана да шофира.
Напрежението между Кешифов и моторджията Георги Георгиев ескалирало на 12 април 2013 година. Тогава 40-годишният мъж стоял с мотора си пред къщата на свой приятел в Острица и изобщо не предполагал, че секунди след това ще бъде връхлетян от буса „Форд Транзит“ на Кешифов. Затова фермерът ще трябва да плати и 12 000 лева обезщетение на неприятеля си, който по чудо оцеля, след като беше блъснат и влачен с почти 50 км/ч.
Скандалният фермер от Две могили бил познат от години с агресивните си изблици. За това свидетелства и досието му - съден е за хулиганство и нанасяне на леки телесни повреди. С Георги от Острица, където отскоро Кешифов имал ферма, изобщо не мелели брашно. Конфликтът между двамата се разраснал около ситуации, в които пострадалият засичал нередностите, които върши фермерът, и пускал жалби срещу него. Той бил свидетел по дело за кражба на метали и давал показания пред Беленския районен съд срещу нападателя си. Напрежение, което преминало в ръкопашна разправа, предизвикала и нерегламентираната паша на овцете на фермера в базата, в която работел Георги. Заради всичките проблеми, които младият мъж създават на фермера, той го нарочил за свой враг, а свидетели по делото разказаха, че са чували как Селим му се заканва.
Защитата на гневния фермер докрай оспорваше вината му, като поиска мъжът да бъде осъден най-много условно, тъй като реално причинил лека телесна повреда на Георги. Въобще нямал намерение да го убива или блъска нарочно.
Върховните съдии обаче споделиха друго мнение, като детайлно описаха как се е стигнало до инцидента - след като Кешифов се е отклонил от своята посока на движение, преминал е в насрещното платно и връхлетял с буса си върху стоящия на спрелия мотор Георги, като го е повлякъл напред по пътя. Като причини за кървавата разплата ВКС посочи не само недобрите отношения между двамата и изпития алкохол от страна на фермера, но и заканите, които е отправял към Георги отпреди. Съдиите се спряха и на целенасоченото прегазване на младия мъж и бягството на Кешифов от местопроизшествието. Затова сметнаха, че няма никакви предпоставки да оценят, че катастрофата е станала по непредпазливост. Напротив - отчетоха изключително негативните данни за Кешифов, бруталното му поведение преди и след удара, управлението на колата със сериозно алкохолно повлияване, демонстративното бягство от местопроизшествието и многократно налаганите наказания за нарушения на правилата за движение по пътищата. 
Така почти 1 година, след като на първа инстанция състав на Русенския окръжен съд наказа с 15 години затвор скандалния фермер, той се сдоби с окончателно наказание. Върховният съд сметна, че намалената на 8 години присъда от Апелативния съд във Велико Търново е справедлива и я потвърди.