Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира в Куала Лумпур, след като на четвъртфиналите отстъпи с 2-0 сета от 74-ия в света Бенямин Бекер 4-6. 6-7(3). По този начин българинът пропусна отлична възможност да се класира за полуфиналите на надпреварата.

Първият сет започна равностойно, но в шестия гейм Бекер успя да пробие и да поведе с 2-4. До края на сета въпреки опитите на Димитров, германецът успя да затвори сета при 4-6 в своя полза.

След загубения първи сет, Григор започна изключително мобилизирано. Световният номер 19 успя да спечели подаването на съперника и да поведе с 3-1. Българинът поддържаше преднината си от един пробив почти до края, но при 5-3 вместо да затвори сета, той позволи на Бекер да върне пробива. При последвалия сервис гейм на германеца, Димитров пропиля два сет бола, след които резултатът стана 5-5. В следващите два гейма и двамата спечелиха своите подавания и така вторият сет влезе в тайбрек. В него обаче Бекер показа по-здрави нерви и достигна до успеха.

С достигането си до четвъртфиналите Димитров все пак си осигури 27725 долара и 45 точки за световната ранглиста.