Григор Димитров стартира с трудна победа участието си в турнира на твърди кортове в Куала Лумпур. На осминафиналите българската тенис звезда се наложи с 2:1 сета - 2:6, 6:3, 6:4 над португалеца Жоао Соуса.

Българинът, който досега се бе срещал само веднъж с португалския си опонент, стартира изключително слабо срещата, като в първия сет допусна два пробива и го загуби с 2-6. Вторият сет започна по-добре за хасковлията, който взе откриващия си сервис гейм на нула. След това обаче Гришо отново допусна спад и с много усилия не допусна пробив. Все пак, българинът намери играта си и успя да пробие за 4-2. Последва много труден сервис гейм за Григор, който той обаче спечели, за да затвърди пробива си. Въпреки че Соуса намали изоставането си до 5:3, Гришо нямаше проблем да затвори сета на свой сервис - 6:3.

Двамата тенисисти започнаха много равностойно решаващия трети сет. В шестия гейм българинът отново допусна срив в своята игра, позволявайки на съперника си да го пробие - 4:2. Димитров обаче бързо се върна в играта. Заигравайки с много по-сериозна концентрация, той върна пробива, намалявайки изоставането си до 4:3. В следващия си сервис гейм, хасковлията отново не започна добре, като пред Соуса се откриха няколко възможности за пробив. Със силния си сервис обаче Гришо се измъкна от трудната ситуация и успя да изравни резултата в сета - 4:4. В деветия гейм българинът най-накрая излезе напред пробивайки отново португалеца, а в следващото си подаване затвори и мача при 6:4.

С днешната победа 24-годишния тенисист заработи 27 725 долара и 45 точки за световната ранглиста. На четвъртфиналите Димитров ще срещне Бенямин Бекер от Германия.