Светломир Цветанов е главен продуцент на русенската телевизия ТВН. Професионалната му кариера е свързана с телевизия и телевизионни продукти както технически, така и организационно. От 1997 до 2000 г. е главен продуцент на национална кабелна телевизия „Евроком“, „Евроком Царевец“ и „Евроком Плевен“. През 2000 г. заедно с екипа си отива в БТВ, където работи 13 години. Цветанов е помагал на много телевизии, работил е с малки канали, които е консултирал и изграждал. Той е участвал в едни от най-големите формати, които са правени в България - няколко „Мюзик айдъл“, „Гласът на България“, „Лорд ъф дъ шефс“.

- Г-н Цветанов, какво ви доведе в Русе?
- В Русе попаднах съвсем случайно, тъй като последните две години се занимавам с организиране и реализиране на най-големите събития, които се правят в страната. Например техническата и телевизионната реализация на годишните музикални награди на БГ радио. Бях генераторът и авторът на 3D шоуто във Велико Търново, което се прави от няколко години. На общинско ниво в Благоевград успяхме да развием един много сериозен културен календар и няколко години подред там реализираме музикалните награди на БГ радио. Събитията не са пряко свързани с телевизията, но тя е средство, което ги отразява. Това са тежки продукции, където работят много хора и отнема много време, за да се реализра такова нещо. 
За да работи една телевизия, трябва да има продуценти, които по някакъв начин да следват едни финансови правила. Журналистическата част от нещата в телевизията за мен е най-неблагодарното перо, защото не генерира никакви средства, но журналистите и новините на една телевизия са изключително важни, тъй като генерират добър рейтинг и са лицето на една медия. Това е най-скъпото перо, което за съжаление не носи никакви средства. Ние не сме медия, която получава средства по някакво направление, а сме чисто търговска структура, която трябва чрез производството си да генерира някакви средства.

- Кой ви покани и лесно ли се съгласихте да дойдете в Русе?
- Дойдох по покана на ръководството и собствениците на телевизията и на моите години го приех като някакъв морален дълг. Виждам какво се случва в градовете в цяла България и този застой и дърпане назад е благодарение на това, че хора като мен не са дошли да си предадат опита и да помогнат. Не ми е за цел да дойда да живея в Русе и да се изживявам като някакъв велик директор. Идвам да помогна и ако мога да обуча хора и екип, който да върши работа в региона, това ще е в плюс за абсолютно всички държавни, общински структури, бизнеса в региона, както и за затварянето на кръга на услугите в новата спортна зала и за провеждането на най-различни мероприятия в региона.
В икономическата ситуация, в която е цялата държава, искам да благодаря на собствениците на телевизията за доверието и за това, че изобщо се занимават с това нещо. Възстановяването на средствата и прогнозните печалби в този бизнес са изключително хипотетични и много несигурни. Много малко хора биха тръгнали в такава посока, но тези, които инвестират в подобен род дейност, правят една услуга на обществото. 

- Това, с което сте се захванали, е не да създавате нова телевизия, а по-скоро да модернизирате старата. Каква ще бъде концепцията и на какъв тип предавания ще заложите?
- Телевизията стартира с нова програмна схема. Концепцията ще бъде за политематична, регионална телевизия, която да даде приоритет на регионалните новини, нещата, които се случват в региона. Магазинните предавания ще бъдат изцяло в услуга на бизнеса и на развитието на бизнеса в региона. Категоричен съм, че един от приоритетите на телевизията ще е да помага на бизнеса в региона. Не ние да ходим да искаме реклами,  а да покажем, че в Русе нещо се случва, да помогнем на тези фирми и предприемачи, които имат нужда, да бъдем заедно като екип и да им помогнем в техния бизнес. Вярвам, че парите сами ще дойдат, защото няма човек, на когото нещата да му се получават и да има ефект от рекламата и пиара, пък след това да си прекрати отношенията с нас, за да му спаднат продажбите. Искаме да сме си взаимополезни на местно ниво. 

- А на какво ще разчитате за издръжката на телевизията?
- Изцяло на продукции и генериране на средства от производство, от телевизионна продукция, която се създава, финансира и спонсорира от местния бизнес. Имаме подкрепа от няколко фирми до този момент, провели сме предварителни разговори. Самият бизнес има интерес от това. Въпросът е, че ако има европейски фирми, които работят на международния и европейския пазар, отговарят като качество на европейските изисквания и са добре поставени на пазара, ние като телевизия трябва да предоставим абсолютно същата услуга, която да е адекватна и да отговаря на условията в 21 век. Нашите предавания и продукция не трябва да се различават по нищо от тези, които се излъчват по националните телевизии. Няма как да попаднем на този пазар, ако не отговаряме на условията. 

- С какво ще се различавате от останалите телевизии?
- Засега е рано да кажа нещо конкретно. Искам нещата да изглеждат професионално, да бъдат направени професионално, да имаме заложени няколко предавания в новата програмна схема с образователен характер, иска ми се да повлияем на младите хора така, че да им бъде интересно да са в Русе, да имат възможности за развитие, като имаме идея за разкриване на стажантски програми, социални кампании. Това обаче е един много дълъг процес в телевизията и не знам кога ще се случи във времето поради ред причини. За пускането на всяко едно предаване, което е заложено в програмната схема, то трябва да си извърви естествения път, да си намери финансирането, продуцента, водещия, автора, сценариста, да се измисли бизнес план и какви цели ще има и ще бъде стартирано в момент, в който всичко това е готово. 

- Споменахте, че се занимавате с реализиране на едни от най-големите събития в страната, как ще вплетете работата на телевизията със събитията в „Булстрад Арена“?
- Много приятно съм изненадан от новата зала в Русе, която ще генерира наистина много събития, които са неразделна част от работата, на която и да е телевизия, независимо дали е национална или регионална медия. Техническата реализация на едно събитие е свързана с много компоненти, които влизат и в телевизията. Тази зала ще даде много възможности и перспективи на хора от нашия бранш да работят. Мениджмънтът на залата при всички положения ще търси варианти нещо да се случва в нея, а ние единствено може да им помагаме, да дадем едни конкурентни цени за услуги, които да се извършват от страна на русенски фирми, а не както обикновено да идват хора от София и да си тръгват. 
Опитът и възможностите, които имам, ще бъдат насочени в това да направя един професионален екип на територията на Русе, който да може да отговори на абсолютно всички международни изисквания за отразяването, заснемането, излъчването или каквото и да било на какъвто и да било спорт. Аз съм бил изпълнителен продуцент по излъчването на две световни първенства по самбо в София и Бургас. Бил съм в Бургас и съм реализирал продукцията поради простата причина, че не е имало екип и фирма, която може да извърши тази услуга. 
С построяването на тази зала много европейски и световни първенства може би ще дойдат. Тя е направена много добре, а голямо предимство на Русе е, че има много хотели и база, която може да поеме такъв капацитет от спортисти и журналисти. Има много добра комуникация и свързаност с интернет и всичко каквото е необходимо едно такова нещо да се реализира в Русе. Чисто финансово предполагам, че градът ще предложи по-добри условия и много федерации ще предпочетат да дойдат тук. И най-малкото, защото все пак е нова дестинация, която ще е интересна за федерациите. Същото важи и за големите концерти, фестивали и събития. 

- Кога стартира новата програмна схема на телевизията?
- През октомври планираме да възстановим новините. Полека лека ще надграждаме нещата, ще има и обеден блок. Очакваме да пристигне и нова модерна техника, която е свързана с общата визия на телевизията. 

- Какъв часови диапазон ще обхваща?
- Засега телевизията остава във формата, в който е в момента, защото, за да стане програмата 24-часова, е свързано с лицензи и неща, които чисто юридически и административно трябва да се уредят. За да я направим 24-часова, трябва да сме готови да поемем продукцията за 24-часов канал, което е много трудно за регионална телевизия, защото е изключително скъпо. 

- В телевизията ще има ли нови лица?
- Да, надяваме се всичко да стане по-шарено, по-пъстро и по-интересно.