Светломир Нешков - Куцара, който излежава 30-годишна присъда заради опит за убийство на полицай през 2002 г. е пуснат временно, от затвора, съобщи „България днес“.
Според изданието, роденият в гр. Мартен автокрадец е пуснат с „временно прекъсване на наказанието“. До момента, по твърденията на Куцара, той е прекарал вече 22 години в затвора и следва да бъде освободен, след като му се приспаднат годините, прекарани в задържане под стража, както и тези, през които е работил. Управата на затвора обаче била на друго мнение и сега преизчисляват колко време му остава да прекара зад решетките.
52-годишният Нешков през 90-те години е наричан Бога на колите заради ловкостта му в кражбите. Осъжданията му започват от 1997 г. Става известен с това, че голяма част от престъпленията извършва след успешна симулация на психическо заболяване. Бяга и от психиатрична болница, където е пратен за експертиза във връзка с разследване на грабеж. Успешно се укрива две години и е задържан на 7 март 2002 г. във Варна, след като извършва най-тежкото престъпление в досието си - опит за убийство на двама полицаи.
По време на престоя си в Софийския централен затвор Нешков, който беше „кмет на затвора“, влезе в медиите с искането за стаи за секс в затворническите общежития. Заместник-председател е на затворническото сдружение на лишените от свобода. Участва активно в издаването на вестник „Затворническо право“, където води рубрика с правни съвети.